Сколиоза – Контрол или лечение

На 01.10.2023 г. от 10:00 часа на живо в платформата ZOOM се проведе обучителен Уебинар за родители „СколиХелп“ на тема: Сколиоза – Контрол или лечение.

На 01.10.2023 г. от 10:00 часа на живо в платформата ZOOM се проведе обучителен Уебинар за родители „СколиХелп“ на тема: Сколиоза – Контрол или лечение.

Бяха представени презентации на тема:

СФУС – Специфични Физиотерапевтични Упражнения при сколиоза“ – лектор Борислав Чонгов – доктор кинезитерапевт и преподавател, сертифициран Шрот терапевт, международен преподавател на BSPTS Концепция на Риго, инструктор на THERABAND, ISICO с инструктор д-р Микеле Романо и др. Кинезитерапевт в МЦ „Ортомед“ част от УСБАЛ “ Проф. Бойчо Бойчев“ и Център за сколиоза „Спорт и здраве“.

Сколиоза – контрол или лечение? – лектор д-р Ели Иванова – Специалист детска ортопедия, специалист ортопедия и травматология, сертифицирана от д-р Мануел Риго в изработка на коригиращи корсети Rigo-system Cheneau, специалист сканиране и компютърно моделиране на тялото.

В отворената дискусия бяха засегнати няколко теми сред които:

Родителите чуха ценни съвети от специалистите. За финал д-р Ели Иванова отправи своя апел към родителите, а той е: „Запазете психиката на децата, моля Ви! Не прехвърляйте страховете си върху децата, защото децата са прекрасни…“.

Борислав Чонгов завърши с думите: „Имайте доверие на българите! В България ние се опитваме да направим най-доброто на което сме способни. Много български специалисти лекари и кинезитерапевти се опитват да подобрят нивото си за да бъдат в по-добра помощ на пациентите. Нивото в България е близо до високите постижения в света.

Своите истории разказаха Елена Найденова – сколио войник и нейният баща Константин Найденов, Антоанета Чолакова – родител и Албена Милова и нейната дъщеря Мими.

Запис на уебинара можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=CAwDanOA0hg

Уебинарът е проведен по проект „СколиХелп“ и е осъществен със съдействието на фондация „Обществен борд на TELUS International в България“
Facebook: https://www.facebook.com/TELUSbg/, (@TELUSbg)
Instagram: https://www.instagram.com/telusbulgaria/?hl=en (@telusbulgaria)
LinkedIn: https://www.linkedin.com/compa…/telus-international-bulgaria

Scroll to Top