Шрот терапия и корсетолечение при сколиоза!

Обучителен уебинар за родители Сколи Хелп на английски и български език на ТЕМА: "Шрот терапия и корсетолечение при сколиоза"

Обучителен уебинар за родители Сколи Хелп на английски и български език на ТЕМА: „Шрот терапия и корсетолечение при сколиоза“

Лектори:

Никола Йевтич – Кинезитерапевт и международен шрот инструктор. Дипломиран кинезитерапевт в Факултета по спорт и Физическо възпитание в Нови Сад. Създател на Сколиоцентър – Белград, Сърбия и София, България. С изключително активна международна дейност.

Петър Петров – Физиотерапевт и сертифициран шрот терапевт, дипломиран с отличие кинезитерапевт в Националната Спортна Академия. Управител на Сколиоцентър – клон София, България.

Любомир Матич – Протезист и ортезист категория 1. Завършва висшето си образование в Германия. Има 15-годишен опит в ортезирането. Работи в тясно сътрудничество с утвърдени специалисти в областта на ортопедията и физиотерапията.

Никола Йевтич представи своята дейност в цял свят. Базирайки се на своя опит той сподели: „Винаги, когато разпознаете сколиозата лечението трябва да започне НЕЗАБАВНО! Не губете време защото след няколко месеца може да сте закъснели и може да бъде твърде късно.

Петър Петров представи Сколио Цетър в България и своите колеги. Той обясни как преминават прегледите, какво наблюдават в подрастващите и сподели опит от клинични случаи от неговата практика.

Любомир Матич показа нагледно защо е важно да комбинираме терапията с корсетолечението. Той обясни кога е необходимо да се сложи корсет, как родителите да разберат, че корсета работи и др.

На още много въпроси отговарят специалистите от Сколиоза – Сколио Център Сърбия и Сколио Център България.

В дискусията се включиха родителите Даниела Младенова и Вероника Минева, които разказаха историите на своите дъщери, чрез които се надяваме да вдъхнем кураж на всички, които се борят с това състояние.

Запис можете да гледате: https://www.youtube.com/watch?v=4Kg3PqyVpgU

Уебинарът е проведен по проект „СколиХелп“ и е осъществен със съдействието на фондация „Обществен борд на TELUS International в България“
Facebook: https://www.facebook.com/TELUSbg/, (@TELUSbg)
Instagram: https://www.instagram.com/telusbulgaria/?hl=en (@telusbulgaria)
LinkedIn: https://www.linkedin.com/compa…/telus-international-bulgaria

Scroll to Top