Безплатен скрийнинг за гръбначни изкривявания

Сдружение „Равен шанс за всички„ и Фондация „Живот със сколиоза“ канят всички деца на възраст между 6 и 14 години на безплатен скрийнинг за гръбначни изкривявания, лоша стойка и диагностика на ходилата (плоскостъпие, пронация, супинация и др.) и скъсени ахилеси.

Прочети повече »

Детето ми има сколиоза – а оттук накъде?

Има много родители и деца, които вече са минали по този път. Те ще ви разберат и подкрепят, ще споделят своя опит, ще ви дадат отговори на многото ви въпроси. Включително и тук, на тази страница във Фейсбук и на сайта на Фондация „Живот със сколиоза“, може да получите много ценна информация за състоянието и неговото лечение.

Прочети повече »

Над 30 пациента бяха прегледани БЕЗПЛАТНО от проф. Аланай в София на 8.04.2023 г.

По покана на Фондация „Живот със сколиоза“ световно известният гръбначен хирург и топ специалист в лечението на сколиоза проф. Ахмет Аланай посети България на 8.04.2023 г. в помощ на деца, родители и страдащи от сколиоза.

Прочети повече »

Лоша стойка и… сколиоза!

Неправилна стойка е изключително често срещана при подрастващите деца! Тя е първият алармиращ белег, че нещо се случва с мускулите на гръбначния стълб и той е уязвим. Голяма част от децата, класифицирани с неправилна стойка, след време развиват гръбначни изкривявания.

Прочети повече »
Scroll to Top