Лоша стойка и… сколиоза!

Неправилна стойка е изключително често срещана при подрастващите деца! Тя е първият алармиращ белег, че нещо се случва с мускулите на гръбначния стълб и той е уязвим. Голяма част от децата, класифицирани с неправилна стойка, след време развиват гръбначни изкривявания.
Неправилна стойка е изключително често срещана при подрастващите деца! Тя е първият алармиращ белег, че нещо се случва с мускулите на гръбначния стълб и той е уязвим. Голяма част от децата, класифицирани с неправилна стойка, след време развиват гръбначни изкривявания. Те могат да бъдат кифози, сколиози, лордози и различни комбинации между тях, затова профилактиката е от изключително важно значение. Тя може да бъде осъществявана до известна степен от родителите, под формата на оглед и при наличие на нещо притеснително е необходимо консултация със съответният специалист. За какво да наблюдаваме децата си?! При ежедневните му задължения:
Какво може да ви насочи вниманието, че е добре детето да бъде консултирано от специалист:

48% от децата в България имат неправилна стойка, а всеки 3 на 100 деца страдат от сколиоза!

Вие кога за последно прегледахте вашето дете!

Клипът е изработен от „Фондация Живот със Сколиоза“ с финансовата подкрепата на Фондация „Обществен борд на TELUS International в България“.

Статията е написана по проект „СколиХелп“ и се осъществява със съдействието на фондация „Обществен борд на TELUS International в България“
Facebook: https://www.facebook.com/TELUSbg/, (@TELUSbg)
Instagram: https://www.instagram.com/telusbulgaria/?hl=en (@telusbulgaria)
LinkedIn: https://www.linkedin.com/compa…/telus-international-bulgaria

Scroll to Top