Фондация „Живот със сколиоза“ с отличие за проект „СколиХелп“ от програма „Заедно за здраве“ на „Тева фарма“

Проект „СколиХелп“ на Фондация „Живот със сколиоза“ спечели сърцата на журито в дарителската програма „Заедно за здраве“ на „Тева фарма“ за 2023 година. Церемонията по връчването на отличията се проведе на 6 февруари 2024 г. в град София.
Събитието беше открито от Радослава Ганозова – асоцииран директор „Корпоративни комуникации и брандинг“ на „Тева Фарма“. Наградите на тазгодишните победители пък бяха връчени от победителите в миналогодишното издание, което беше и знак за приемственост между структурите. Наградата от името на фондация „Живот със сколиоза“ приеха управителят на организацията Силвия Гордеева и нейната дъщеря Бояна, която е сред децата борещи се с коварното заболяване сколиоза.
Припомняме, че проект „СколиХелп“, който продължава своята работа, има за цел да подкрепи страдащи, деца и техните семейства да приемат състоянието сколиоза по лесно и да съумеят да живеят живота си нормално. За тяхното психическо здраве се грижи психолога на проекта Искра Пулин, която провежда групови терапии и индивидуални консултации. В рамките на проекта ще продължават да се реализират серия обучителни уебинари за родители с водещи специалисти в областта на сколиозата. Всички те както и до сега, ще се провеждат на живо за да могат родителите и страдащите да задават в реално време своите въпроси, а след това записите ще се публикуват в канала на фондацията в youtubе. Основната мисия на Фондация „Живот със сколиоза“ е информираността за заболяването с цел превенция. В рамките на проекта, екипът ще продължи да информира обществото какво представлява заболяването сколиоза. Ще бъде обяснено отново какво трябва да внимават родителите за да „хванат“ навреме заболяването при децата си, защото открита навреме сколиозата е напълно лечима.
Scroll to Top